fbpx

Waterschade aan iPhone, wat nu?

macbook waterschade pchulpnederlandJe kent het wel, de vrijdagmiddagborrel op het terras loopt een beetje uit de hand en er valt een vol glas drinken over jouw iPhone heen. Balen!
Ja, inderdaad… balen! Maar (nog) geen reden tot paniek. De specialisten van Pchulpnederland doen er graag alles aan om waterschade aan je iPhone te beperken en het apparaat zo snel mogelijk weer vochtvrij en 100% operationeel te krijgen. Maar daarbij hebben onze specialisten jouw hulp nodig!

Hoe kan jij helpen bij waterschade aan iPhone?

Ja echt, de specialist heeft jouw hulp nodig. Jouw eerste handelingen na het ongelukje met je iPhone zijn bepalend of je geliefde apparaat nog het levenslicht zal zien. Daarom moet je een aantal belangrijke stappen nemen bij waterschade aan een laptop, smartphone of tablet. Zodra je onderstaande stappen toegepast hebt, is het heel belangrijk om zo snel mogelijk naar de specialisten van Pchulpnederland te gaan, zodat zij het van jou kunnen overnemen.

Stap 1: Zet het apparaat direct uit. 

Weet je nog waarom je niet met een föhn in bad mag? Juist… elektriciteit en water gaan niet samen. Het is heel erg belangrijk dat je jouw apparaat na contact met water direct uit zet en niet opnieuw in contact brengt met elektriciteit.

Stap 2: Maak het apparaat droog

Maak je apparaat grondig droog met een doek zodat er niet nog meer vocht in kan komen. Zorg ervoor dat je de audio jack (waar je koptelefoon plug ingaat) en het oplaadpunt goed droogt.

Stap 3: Rijst!

Heb je rijst in huis? Je kunt ervoor kiezen om je apparaat in de rijst te leggen. Rijst heeft de natuurlijke werking om vocht te onttrekken uit de omgeving. Maar het blijft rijst, en rijst is een voedselproduct en helaas geen magisch absorptie wondermiddel. Toch kunnen alle beetjes helpen. We raden je aan om het apparaat in een zak (bij voorkeur een vacuümverpakking) gevuld met rijst te plaatsen en hem daarin te laten zitten totdat je naar Pchulpnederland gaat.

Stap 4: Breng je apparaat zo snel mogelijk naar Pchulpnederland

De bovenstaande stappen voorkomen helaas niet dat een specialist naar het apparaat moet kijken. Het is dan ook belangrijk dat je het zo snel mogelijk wegbrengt. Wees alert dat ook als je het apparaat inmiddels weer aan de praat hebt gekregen er altijd vocht aanwezig blijft. Dit kan op de langere termijn alsnog schade veroorzaken. Ga bij waterschade aan iPhone altijd naar de specialist.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers zijn er op werkdagen van 10:00 tot 18:00 uur.

Hoe werkt een waterschade aan iPhone bij Pchulpnederland?

Na ontvangst van je apparaat worden verschillende componenten, zoals bijvoorbeeld het moederbord, met een speciale vloeistof gereinigd. Met behulp van ultrasone geluidsgolven wordt eventuele corrosie en/of waterschade aan de componenten verwijderd. Na het schoonmaken wordt alles doorgemeten om te controleren of er nog defecten zijn. In de meeste gevallen zal het apparaat na onze waterschadebehandeling weer perfect werken.

Wat zijn de reparatiekosten?

Zodra een van onze specialisten jouw apparaat heeft aangenomen, zal hij beginnen met het maken van een diagnose. De kosten voor een waterschade behandeling € 69,95. Na de diagnose overlegt de specialist met jou de eventuele reparatiekosten. Houd er rekening mee dat na de waterschade behandeling het mogelijk is dat de iPhone niet werkt. Dan is er altijd een moederbord reparatie nodig.

Zoek je iPhone op…

PcHulpNederland

Ceintuurbaan 141
1072GB Amsterdam
Telefoon: +31203444604
E-mail: mail@pchulpamsterdam.nl

 

iPad reparatie Amsterdam | MacBook reparatie | Apple reparatie