fbpx

Hoe werkt een SSD?

Harde schijf vervangen

De SSD-schijf of ‘Solid State Disk’ is de upgrade die jouw laptop, MacBook of computer een tweede leven geeft. De specialisten van Pchulpnederland hebben de beschikking over een zeer uitgebreide voorraad onderdelen en kunnen deze reparatie snel voor je uitvoeren, vaak al binnen 24 uur. Maar hoe werkt een SSD upgrade?

SSD-schijven slaan gegevens elektronisch op, terwijl magnetische harde schijven gebruikmaken van draaiende magnetische schijven (platters) om hun gegevens op te plaatsen. De lees arm van de magnetische harde schijf leest en schrijft informatie op de magnetische platen.

Als je een nieuwe pc of laptop koopt dan is de kans groot dat er een SSD-schijf ingebouwd zit. Is dit niet het geval dan kun je de bestaande harde schijf van je computer door de specialisten van Pchulpnederland laten vervangen door een SSD-schijf.

De voordelen van de SSD-schijf ten opzichte van de magnetische harde schijf:

Snelheid
Een SSD is gemiddeld vijf keer sneller dan een gewone harde schijf. Het werken met zware programma’s zal hierdoor veel soepeler verlopen. Ook het opstarten van je computer of laptop gaat sneller.

Schokbestendig
Een SSD bevat geen mechanische onderdelen daardoor kan je hem gewoon vervoeren terwijl hij nog aan staat.

Energieverbruik
Een SSD is veel energiezuiniger dan een gewone harde schijf. Bij een laptop betekent dit een langere batterijduur.

Stiller
Het zal je verbazen hoe geruisloos je computer werkt na het plaatsen van een SSD.

Het enige nadeel van een SSD-schijf is dat je iets meer per MB betaalt. Hij is in vergelijking met een traditionele harde schijf iets duurder.

Heb je een vraag over een de SSD upgrade of over je computer?

Neem dan contact op met onze klantenservice. De medewerkers zijn op alle werkdagen van 10:00 tot 18:00 uur bereikbaar. Een e-mail naar mail@pchulpamsterdam.nl sturen kan ook. In het servicecentrum van Pchulpnederland kun je zonder afspraak langskomen voor een computer reparatie Amstelveen. Heb je geen tijd? Meld dan je computer of laptop eenvoudig aan via het reparatie formulier. Je ontvangt automatisch een verzendlabel zodat je jouw apparaat kosteloos en verzekerd kunt opsturen naar Pchulpnederland. Pak het goed in en lever het pakket af bij een PostNL verzendpunt bij jou in de buurt.

Na inname van jouw computer of laptop bij Pchulpnederland, word je door de specialist gebeld om de kosten van de SSD upgrade te bespreken en, indien gewenst, plaatsen we een volledige back-up terug. Ben je akkoord met de kosten? Dan wordt de reparatie vaak al binnen 24 uur uitgevoerd en kun jij weer aan het werk met een snelle computer.