fbpx

Uw virus verwijderen, is zo gepiept

Virus verwijderen?

Het gevaar van computervirussen ligt altijd op de loer. Helaas ontkomen de meeste mensen er niet aan. En is uw pc geïnfecteerd met een virus, dan wilt u er natuurlijk zo snel mogelijk van af. Om een virus te kunnen detecteren en verwijderen, zijn er meerdere scanners beschikbaar. Zowel online als offline virusscanners.

Schadelijk voor uw computer?

Virussen zorgen ervoor dat uw computer slomer wordt. Ze laden vaak allerlei onnodige processen. Ook kunnen virussen ervoor zorgen dat uw computer, programma’s en internet niet meer naar behoren werken.

Hoe weet ik of ik een virus heb?

Als u er zeker van wilt zijn of u een virus hebt, kunt u het beste een scan (laten) uitvoeren. De voortekenen zijn vaak al duidelijk aanwezig. Een computer die met een virus is geïnfecteerd, is bijvoorbeeld vaak veel trager dan normaal. Dat kan uiteraard ook door andere oorzaken komen, maar virussen zijn hier vaak schuldig aan.

Programma’s starten automatisch

Ook als u onverwachte berichten krijgt of ziet dat bepaalde programma’s uit zichzelf opstarten, kan dit het gevolg zijn van een virusinfectie. Evenals het spontaan sluiten van toepassingen of Windows in zijn geheel.

Modem of harde schijf draaien overuren

Een verhoogde activiteit van uw modem (aldoor knipperend lampje) of harde schijf (voortdurend geratel) zijn ook tekenen die kunnen duiden op een virusprobleem. Hoewel dit niet altijd de oorzaak hoeft te zijn, kan dit in combinatie met andere problemen wel op een virusinfectie wijzen.

Voorkomen is beter dan genezen

Er zijn tal van virussen. Enkele bekende zijn het Politievirus, het Rootkit virus en de Ad Aware infectie. Deze en nog veel meer virussen worden succesvol verwijderd met de juiste virusscanners. Toch herkent niet ieder hulpprogramma voor virusverwijdering ook daadwerkelijk alle virussen. Het beste is dan ook om virusinfectie zoveel mogelijk te voorkomen door uw scanner actief bestanden te laten scannen, nog voor installatie. 

Politievirus

Een inmiddels berucht virus is het politievirus. Dit virus valt in de categorie ransomware. Het politievirus houdt uw computer als het ware gegijzeld zodat u bijvoorbeeld niet kunt internetten. Er wordt beloofd dat de blokkade wordt opgeheven als er een geldbedrag is betaald. Meestal kan dit via Ukash of Paysafe. Maar betaal niet! Na betaling gebeurt er namelijk niets en bent u toch uw geld kwijt.

Virus vrij met uniek reparatieconcept

Wacht niet te lang met het verwijderen van virussen. Een besmette computer wordt steeds trager en gaat alsmaar slechter werken. PcHulpNederland kan u helpen om uw computer meteen volledig virus vrij te maken. Met ons unieke reparatieconcept kunnen wij tot maar liefst 97% van alle bestaande virussen verwijderen. Van elke computer. Ieder jaar maakt PcHulpNederland wel duizenden computers virus vrij.

PcHulpNederland

Ceintuurbaan 141
1072GB Amsterdam, NH
Telefoon: +31203444604
E-mail: mail@pchulpamsterdam.nl

 

 

Harddisk vervangen? |Beter multitasken met extra RAM! | SSD upgrade Apple | Laptop reparatie | SSD upgrade computer